Al 20 jaar werkt World Vision in Afghanistan. Ondanks de huidige onzekere tijden, zijn we vastberaden om ons werk voort te zetten. Op dit moment vereist dat veel fijngevoeligheid en toewijding van alle betrokkenen om daadwerkelijk samen te werken.

Ga mee met Asuntha Charles, onze directeur van World Vision Afghanistan, als zij met het team op stap gaat dat recent het werk weer heeft hervat. Onderdeel van het project is voedselhulp in Herat waar we samenwerken met World Food Program om de meest kwetsbare kinderen en hun families van eten te voorzien. Hier wordt het belang van goede samenwerking tussen organisaties, medewerkers en lokale leiders van de gemeenschap nog eens extra benadrukt.

Lees verder na "In het kort"

In het kort

  • G20 top in Italië – World Vision roept op tot gendergelijkheid en educatie. En roept overheden op om de grenzen te openen voor vluchtelingen die op zoek zijn naar asiel.
  • De mobiele gezondheidsklinieken van World Vision hervatten het werk en helpen de vluchtelingen die in eigen land op zoek zijn naar veiligheid.
  • In de huidige situatie zijn kinderen het meest kwetsbaar voor geweld, kinderarbeid en kindhuwelijken.

Asuntha Charles, directeur van World Vision Afghanistan, ontmoet en bedankt de dappere medewerkers die het werk weer hebben hervat. Dankzij hen ontvangen duizenden kinderen en moeders de medische hulp die ze nodig hebben in de mobiele gezondheidsklinieken van World Vision.

Momenteel hebben 18,4 miljoen Afghanen humanitaire hulp nodig. Voor meer dan 30% van de bevolking dreigt ernstige hongersnood. Recente verandering van de politieke macht, het effect van COVID-19 en aanhoudende droogte zorgt ervoor de voedselprijzen omhoog schieten en veel huishoudens hun inkomstenbronnen hebben zien verdampen. In dit soort situaties zijn kinderen extreem kwetsbaar.

"2,7 miljoen mensen dreigen te verhongeren als ze niet snel voedsel krijgen. Jonge kinderen lopen het grootste risico.” Asuntha Charles

Om ervoor te zorgen dat de kinderen kunnen overleven, werken we met de gemeenschappen samen om de meest prangende problemen op te lossen. Maar we blijven ook actief pleiten voor de toekomst van de kinderen en vooral de meisjes. Nu meer dan ooit is het nodig om voor de kinderen van Afghanistan op te staan.

Wat kan ik doen?

Het is gemakkelijk om je hulpeloos te voelen in situaties als deze, maar wees gerust ... jij, wij en alle mensen die het willen kunnen samen een verschil maken en levens veranderen. En dat doen we!

Er zijn drie verschillende manieren waarop je deel kunt uitmaken van de verandering.

  1. 1

    Doneer

    Elke donatie maakt een verschil. Met help een kind in gevaar help jij kinderen die op de gevaarlijkste plekken ter wereld leven.

    Geef nu
  2. 2

    Teken onze petitie

    Voeg jouw stem toe om een beter leven te eisen voor vluchtelingenkinderen.

  3. 3

    Deel op sociale media

    Bewustwording is essentieel. Help mensen om zich bewust te worden van de situatie en van het verschil dat we samen kunnen maken.

Lees meer

AFGHANISTAN

Afghanistan is een hoofdzakelijk agrarisch land in Centraal-Azië. De granaatappels, druiven en zoete meloenen die het land produceert, behoren tot de beste ter wereld. Afghanistan is sinds 2001 verwikkeld in een slepend conflict. Een radicale politieke groepering heeft de regering de totale oorlog verklaard en de controle over veel delen van het land overgenomen. In Afghanistan zijn onze projecten gericht op programma’s voor gemeenschapsvorming. Het succes ervan is sterk afhankelijk van samenwerking met lokale gemeenschaps- en geloofsleiders. Met de nodige voorzichtigheid en met respect voor de lokale cultuur faciliteren we momenteel gemeenschappelijke bewustmakingssessies voor mannen over kindhuwelijken en de rechten van vrouwen. We bieden ook sessies aan vrouwen en meisjes, waarmee we willen zorgen dat ze zich bewust zijn van hun eigenwaarde, zich veilig voelen in hun gemeenschap en hun rechten kennen met betrekking tot geweld tegen vrouwen en kindhuwelijken.

• Honderdduizenden onschuldigen zijn omgekomen in het slepende conflict en steden zijn in puin gelegd

• Het land beleefde in 2019 een rampzalige droogte die alle gewassen en 60% van de veestapel in West-Afghanistan vernietigde. De droogte verdreef meer dan 250.000 mensen van huis en haard om hulp te zoeken, maar zelfs de humanitaire kampen waar ze aanklopten, hebben ondertussen geen voedsel meer. Veel ouders overwegen hun dochters vroegtijdig uit te huwelijken om het gezin te voeden

EEN OP DE DRIE

Afghaanse meisjes is getrouwd voordat ze 18 wordt

Meer dan 10%

van alle geregistreerde vluchtelingen in de wereld komen uit Afghanistan.